Λέβητας πετρελαίου

Λέβητες Πετρελαίου

Αν ο χώρος σας δεν έχει όση ζέστη είχε παλαιότερα και τα σώματα καλοριφέρ βρίσκονται σε καλή κατάσταση, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον καυστήρα. Όπως είναι γνωστό, οι καυστήρες είναι ίσως οι πιο σημαντικοί “συνεργάτες” του λέβητά σας. Και αυτό γιατί εκεί συμβαίνει η καύση η οποία θα ζεσταίνει τα καλοριφέρ. Επομένως η επισκευή ή  η συντήρηση του λέβητα πετρελαίου έχει καθοριστικό ρόλο.

Ποιες βλάβες μπορούν να εμφανιστούν στον λέβητα Πετρελαίου ;
 • Το μοτέρ του καυστήρα δεν παίρνει ρεύμα και δεν λειτουργεί.
 • Υπάρχει κάποιο φως ή φλόγα μέσα στον καυστήρα προτού γίνει η φυσιολογική διαδικασία της καύσης.
 •  Δεν σχηματίζεται σπινθήρας γιατί η ηλεκτρονική εγκατάσταση είναι προβληματική ή τα ηλεκτρόνια έχουν καταστραφεί.
 • Ο ψεκασμός του καυσίμου δεν γίνεται γιατί η δεξαμενή είναι άδεια (στους καυστήρες πετρελαίου), έχει χαλάσει η βάνα ή έχει βουλώσει κάποιος σωλήνας ή το μπεκ. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φταίει το ίδιο το καύσιμο, να έχει δηλαδή παγώσει ή αραιώσει.
 • Υπάρχει περισσότερος αέρας από αυτόν που απαιτείται για την καύση λόγω κακής ρύθμισης του ταμπέρ ή του διασκορπιστήρα.
 • Το φωτοκύτταρο δεν βλέπει φως μετά το άνοιγμα της βάνας πετρελαίου, επειδή κατά πάσα πιθανότητα είναι λερωμένο ή χαλασμένο. Σε αυτή την περίπτωση ο καυστήρας συνήθως θα ανάβει και θα  σβήνει συνέχεια.
 • Έχει βλάβη ο προγραμματιστής και δεν δίνει τις σωστές εντολές στον καυστήρα.

Βασικές διαγνώσεις για βλάβη & συντήρηση του λέβητα πετρελαίου

Πριν την διαδικασία διάγνωσης/αποκατάστασης, για την βλάβη ή συντήρηση του λέβητα πετρελαίου, πρέπει πάντα να ελέγχουμε τα εξής :

 1. Υπάρχει κανονική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (1-3 φασεις, τάση , συχνότητα).
 2. Υπάρχει πετρέλαιο στη δεξαμενή σε ΕΠΑΡΚΗ ποσότητα.
 3. Τα όργανα ελέγχου (θερμοστάτης, υδροστάτης, χρονοδιακόπτης) είναι σωστά ρυθμισμένα. (Δεν είναι σπάνιο, να έχει σταματήσει η εγκατάσταση λόγω χρονοπρογράμματος και ο χρήστης να το θεωρεί βλάβη).
 4. Την επίλυση προβλημάτων αυτονομίας.
 5.  Την αλλαγή ή επισκευή υδραυλικών τμημάτων όπως δοχείο διαστολής, αυτόματο πληρώσεως, κυκλοφορητές, ηλεκτροβάνες.
 6. Την επισκευή ηλεκτρολογικών τμημάτων όπως πίνακες αυτονομίας, θερμοστάτες χώρου, αντισταθμίσεις.
 7. Τον καθαρισμό καμινάδας (καπνοδόχος).

Σε τι ωφελεί η συστηματική συντήρηση του λέβητα πετρελαίου ;

 • Με την σωστή συντήρηση καυστήρα από το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό μας, πετυχαίνουμε την εξοικονόμηση καυσίμου έως και 50%.
 • Σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα του καυστήρα δουλεύει σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να καίει περισσότερο καύσιμο. Για αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε σωστή συντήρηση του καυστήρα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μέγιστη οικονομία και μέγιστη απόδοση για το σύστημα θέρμανσης.
 • Η συντήρηση καυστήρα του λέβητα πετρελαίου αποτελεί μια διαδικασία απολύτως απαραίτητη, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση του συστήματος θέρμανσης.
 • Παράλληλα μπορούμε να αποφύγουμε τις συχνές βλάβες του λέβητα που συνήθως προκύπτουν τη χειμερινή περίοδο.
 • Ένας κακοσυντηρημένος λέβητας θα παρουσιάσει πολλές περισσότερες βλάβες,  μειώνοντας τις αντοχές του με την πάροδο του χρόνου.

Συμβουλή

Το service καυστήρων και ο καθαρισμός λέβητα είναι δυο εργασίες που πρέπει να γίνονται μια φορά τον χρόνο στο τέλος της χειμερινής περιόδου. Η διαδικασία αυτή ιδανικά είναι καλό να συμβαίνει τους μήνες Απρίλιο με Μάιο. Αυτό διότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος βοηθά σημαντικά τόσο στον καλύτερο καθαρισμό του λέβητα, όσο και στις ακριβής ρυθμίσεις του καυστήρα. Το κόστος των εργασιών καλύπτεται έμμεσα από την χρήση της θέρμανσης, καθώς η σωστή λειτουργία του συστήματος μειώνει την σπατάλη του καυσίμου.

Ο Κατσούλης Στέλιος παρέχει λύσεις για οποιαδήποτε θερμουδραϋλική βλάβη προκύψει. Είμαστε δίπλα σας 24 ώρες το 24ώρο για τεχνική κάλυψη καθημερινά. Η τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία αποτελούν τα κύρια μας χαρακτηριστικά. Παράλληλα προσφέρουμε τις οικονομικότερες υπηρεσίες στην αγορά.
Καλέστε μας για Δωρεάν διάγνωση της βλάβης στο καυστήρα πετρελαίου και την άμεση αποκατάστασή της, οικονομικά, γρήγορα, οποιαδήποτε στιγμή.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να έρθουμε στο χώρο σας άμεσα και να σας παρέχουμε υπεύθυνα λύσεις με σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα.